Wie zijn wij

Creativiteit, vakkennis en ervaring, dat zijn de drie uitgangspunten van Van Egmond Interieur Architectuur. Monica van Egmond is alweer bijna 20 jaar bezig met haar bureau, en heeft inmiddels een indrukwekkende lijst projecten op haar naam staan.

Monica van Egmond werkt samen met vier interieurarchitecten, waaronder haar dochter Britta van Egmond, die tevens als architect bij Van Egmond Totaal Architectuur werkt.

Britta is nauw betrokken bij vele projecten van Van Egmond Interieur Architectuur. Zij draagt zorg voor de integratie van exterieur- en interieurontwerpen en heeft op deze manier een bindende rol tussen beide kantoren.

Monica: “De interieurontwerper moet goed kunnen luisteren, om de wensen van de opdrachtgever te vertalen in een concreet ontwerp. Van welke stijl houdt de opdrachtgever? Wie gaat de ruimte gebruiken? Waar moeten we in de toekomst rekening mee houden? En natuurlijk: aan welk budget denken we? Op basis van de punten die hierbij naar voren komen, wordt een programma van eisen opgesteld. Daarnaast kies je als ontwerper een concept, dat als een rode draad door het ontwerp gaat lopen. Dit concept kan afgeleid zijn van de omgeving, de culturele context of van een specifieke vraag van de opdrachtgever”.

Van Egmond Interieur Architectuur heeft ontwerpen gemaakt voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers: Een 5-sterrenhotel, een jeugdgevangenis, grote kantoren, winkels en villa’s. Monica: “De invulling van onze ontwerpen is altijd afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgever, onze stijl loopt dan ook uiteen van klassieke landhuissfeer tot warm modern. Onze signatuur is wel altijd duidelijk herkenbaar door onze hoge kwaliteit van afwerking en detaillering. Door creatieve combinaties te maken van kleuren en materialen is het resultaat bovendien altijd verrassend, en toch precies wat de opdrachtgever bedoelt.”